Equip

Els Drs. Mireia Sandalinas i Carles Giménez són els responsables de Reprogenetics Spain.

Mireia Sandalinas, MSc.

Llicenciada en Biologia i Màster en Biotecnologia per la Universitat de Barcelona, ​​Mireia Sandalinas es va incorporar a l'equip d'investigació de la Unitat de Biologia Cel·lular de la Facultat de Ciències de la Universitat Autònoma de Barcelona el 1992 sota la direcció del Dr Josep Santaló . El 1994 va iniciar la seva formació com embriòloga a l'Institut Dexeus de Barcelona passant el 1998 a formar part de l'equip investigador dels Drs Cohen i Munné a l'àrea del DGP. Des de llavors la seva recerca s'ha enfocat a l'estudi de l'aneuploïdia i ha demostrat el paper de les anomalies cromosòmiques sobre el desenvolupament embrionari, i el seu efecte sobre la infertilitat. Ha participat en l'optimització i professionalització de les tècniques de DGP per a la detecció d'aneuploïdies i translocacions, exercint com a especialista en DGP.
L'any 2000 va ser nominada al premi de jove promesa investigadora (ESHRE, Bolonya 2000), i finalista per al General Program Prize del mateix any de l'American Society of Reproductive Medicine (ASRM, San Diego, 2000).
El 2003 va tornar a Espanya on va fundar Reprogenetics Spain, SA
Mireia Sandalinas ha participat en cursos sobre tècniques de diagnòstic genètic preimplantacional, ponències i reunions nacionals i internacionals i en la publicació de més de 20 articles científics.

Dr Carles Giménez

Màster en Biologia Cel·lular per la Universitat Autònoma de Barcelona (1991) i Doctor en Ciències Biològiques per la mateixa Universitat (1995). Des de l'inici, les seves investigacions van anar encaminades cap al desenvolupament i aplicació de tècniques de diagnòstic genètic preimplantacional, tant en el camp de la citogenètica, com en el de la hibridació in situ fluorescent (FISH) (detecció d'aneuploïdies i reorganitzacions cromosòmiques), com finalment en el de la reacció en cadena de la polimerasa (PCR) per al diagnòstic de malalties monogèniques.
Va participar en 1994 en l'equip del GIEPH que va aconseguir el primer naixement a Espanya per mitjà de la tècnica de FIV-DGP mitjançant FISH, i el 2001 a la col·laboració UAB-IVI que va aconseguir el primer naixement després de FIV-DGP mitjançant mètodes de Biologia Molecular .
El 1997, el Dr Giménez es va incorporar com embriòleg al programa de FIV de la Clínica Quirón de Barcelona, ​​on va desenvolupar la seva activitat laboral fins a Juliol de 2003.
El 2003 funda a Barcelona Reprogenetics Spain, el primer laboratori independent especialitzat en diagnòstic preimplantacional.
Obté el certificat d'Especialista en Reproducció Humana Assistida (2003) concedit pel Col·legi Oficial de Biòlegs i l'Associació per a l'Estudi de la Biologia de la Reproducció (ASEBIR), el 2008 el de Senior Embriologist de la ESHRE i al desembre de 2010 el d'Embriologia Clínica d'ASEBIR. El 2009 obté el grau de Màster en Assessorament Genètic per la Universitat Pompeu Fabra.
El Dr Giménez ha participat en nombrosos cursos sobre tècniques de diagnòstic genètic preimplantacional així com en màsters de Reproducció Assistida.

Elena Garcia Guixé, M.Sc.

Llicenciada en Biologia (2001) amb l'especialitat de Biosanitària per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). El 2002 obté el Diploma d'Estudi Especialitzats (DESE) en Biologia, Màster in Science en 2003 i Diploma d'Estudis Avançats (DEA) en Biologia el 2003. Beca Marie Curie 2002-2003 atorgada per la Unió Europea (estada a la universitat de Bradford, Regne Unit) i CIMO (Center for Internacional Mobility) 2004-2005 atorgada pel govern (Universitat d'Oulu, Finlàndia). Ha impartit diferents cursos, entre d'altres, a la Facultat de Ciències de la Universitat Autònoma de Madrid, a la Facultat de Farmàcia de la Universitat de Barcelona i a l'Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears.